Krimpen aan den Ijssel

In ontwikkeling:
De Oude Werf

Wonen met vrij uitzicht op het water van de IJssel. Dat kan straks in De Oude Werf, hét nieuwbouwproject in Krimpen aan den IJssel. De Oude Werf bestaat uit vier gebouwen die elk qua uitstraling en architectuur refereren aan de rijke geschiedenis van deze locatie: het Pakhuis, Kraanhuis, Scheepshuis en het Dijkhuis. Elk gebouw heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt verschillende soorten appartementen aan, variërend in grootte en indeling. Zo is er hier voor iedereen een echt thuisgevoel. De Werftuin is een verhoogde binnentuin, boven op de half verdiepte stallinggarage, die volwaardige beplanting krijgt met onder meer heesters, fruitbomen in bakken en een wandelpad. 

Herontwikkeling aan de IJssel

Het Pakhuis, op de kop van De Oude Werf, is volledig gericht op de IJssel en het grootste gebouw met tien ruime appartementen en drie penthouses. Het bovenste penthouse beslaat de volledige verdieping en is maar liefst 240 m2 groot. Het Kraanhuis is gelegen op de hoek van de IJssel en de haven en beschikt eveneens over dertien appartementen; drie zijn penthouses met twee woonlagen. Het Scheepshuis met zestien appartementen ligt aan de voorkant aan de dwarse insteekhaven. Het Dijkhuis ten slotte is het kleinste gebouw met elf appartementen en bevindt zich aan de sfeervolle IJsseldijk. Alle gebouwen sluiten aan de achterzijde aan rondom de gezamenlijke Werftuin. Parkeren kan in de half verdiepte stallinggarage met de ingang aan de rechterzijde van het Dijkhuis. De vier gebouwen bieden een uniek en divers woonaanbod grenzend aan de Werftuin en de Hollandsche IJssel; aan de rand van het gezellige dorp en dicht bij het bruisende Rotterdam.

De Oude Werf is niet de enige herontwikkeling aan het water van de IJssel. Aan de overkant van de dwarse insteekhaven komt eveneens een prachtige ontwikkeling met nieuwe grondgebonden woningen, werkruimtes en ateliers, waardoor dit gehele historierijke gebied een kwalitatief hoogwaardige upgrade krijgt en weer de levendigheid van weleer terugbrengt. De twee rijksmonumentale loodsen op het terrein – het Zellinghuis en de Smederijloods – krijgen daarbij een andere functie, passend bij het nieuwe woon- en leefgebied. De ambitie is om de werf te verbinden met het centrum van Krimpen aan den IJssel en de cultuurhistorische waarden te herstellen.

Het
Pakhuis

pakhuis

Het
Kraanhuis

kraanhuis

Het
Scheepshuis

scheepshuis

Het
Dijkhuis

dijkhuis

De werftuin

De Werftuin is een verhoogde binnentuin, boven op de half verdiepte stallinggarage. Het is onderdeel van een semipublieke route over de werf en is met drie poorten verbonden aan de dijk, de haven en de kade. Hierdoor ontstaan verschillende verblijfsplekken waar het fijn ontspannen is. Voor de inrichting van deze binnentuin heeft Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten een mooi ontwerp gemaakt.

Natuurlijk duurzaam wonen

Bij dit klimaatadaptieve ontwerp past ook een duurzaam appartement dat is ontworpen met veel natuurlijke materialen. Uiteraard worden alle appartementen gasloos en energiezuinig opgeleverd. Zo geldt voor alle appartementen dat ze:

Kijkt u uit naar het moment waarop De Oude Werf bewoond kan worden? Wij nemen u graag mee in de stappen tot aan dat moment. Door op de onderstaande knop te klikken wordt u geleid naar de pagina met de klantreis, waar u nu al meer kunt lezen over het proces en de voortgang. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd.

[mwai_chatbot_v2 id="default"]