4 unieke gebouwen

+ een werftuin

Voor een van de oudste stukjes van Krimpen aan den IJssel is met veel zorg en aandacht een plan opgesteld. De herontwikkeling van de werf Joh. Van Duijvendijk kwam mede tot stand door een samenwerking van vastgoedontwikkelaar De Langen & van den Berg met Zecc architecten, Jasper Smits architecten en Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten. Met deze unieke woonomgeving wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van deze unieke erfgoedlocatie aan de IJsseldijk: prettig en duurzaam wonen aan het water van de Hollandsche IJssel.

De Oude Werf is een kwalitatief, hoogwaardige, toekomstbestendige ontwikkeling waar (cultuurhistorische) waarden in ere worden hersteld. Het plan toont de uitwerking van een aantrekkelijke plek waar de ruimtelijke en economische verbondenheid tussen het dorp en de rivier beleefd zal worden. De architectuurstijl is industrieel getint met een residentieel uitdragende karakter. Gekenmerkt door een verticale ritmiek, een stoere materialisatie van baksteen, hout en staal en een uitstraling die past bij een modern werkgebouw.

Aan de IJSsel

De  werf wordt herontwikkeld tot een aantrekkelijk gebied met een openbaar karakter, waar de historische betekenis van de locatie een centraal uitgangspunt is. Een groot verschil met nu is dat de rivier benaderbaar zal worden. Water speelt, uiteraard, een hoofdrol. De karakteristieke scheepshelling wordt ingericht als getijdepark. Zodoende wordt er centraal op het werfterrein een belangrijke invulling gegeven aan een groen karakter en biodiversiteit. Aan het water wordt een openbaar toegankelijke kade gerealiseerd. Het landschap en de architectuur zal met elkaar worden geïntegreerd door op verschillende niveaus te integreren: het maaiveld, de terrassen, gevels en daken. Elke laag heeft specifieke eigenschappen wat betreft bodem, water, wind en zon. Het zorgt voor een groot pallet aan habitats voor planten en dieren. Groene gevels, klimmende en hangende beplanting op balkons en pergola’s verbinden het groen op verschillende niveaus tot een integrale en samenwerkende groenstructuur. Met De Oude Werf creëren we een nieuwe, levendige woonlocatie waar mensen van alle leeftijden zich thuis zullen voelen.

Het Pakhuis

Het Kraanhuis

Het Scheepshuis

Het Dijkhuis

Vier stoere, unieke gebouwen