Vraag & Antwoord

Algemeen

De start verkoop staat gepland op donderdag 11 april 2024.

Toewijzing zal plaatsvinden nadat de inschrijfperiode is afgelopen.

  • Is er slechts 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Bij het toewijzen van woningen waarvoor meerdere kandidaten zijn, is  de kandidaat die ter zijner tijd een financiële check heeft gedaan en deze heeft bijgevoegd in het voordeel;
  • Indien meerdere kandidaten hieraan voldoen, wordt gekeken naar de registratie als ‘early-bird’;
  • Mochten bovenstaande criteria voor meerdere kandidaten gelijk zijn, dan beslist de ontwikkelaar uiteindelijk door loting aan welke kandidaat de woning wordt toegewezen;
  • De overige kandidaten worden op de reservelijst geplaatst en door de makelaars op de hoogte gehouden.

Binnen circa 1 week na sluiting van de inschrijfperiode neemt de makelaar contact met u op of u een bouwnummer toegewezen heeft gekregen. Heeft u in eerste instantie geen woning toegewezen gekregen? Dan plaatsen we u automatisch op de reservelijst. Ook inschrijfformulieren die na de inschrijftermijn binnenkomen, zetten we op deze reservelijst. De ontwikkelaar zal de toewijzing doen op basis van de verkregen gegevens, eerste voorkeuren en een zo optimaal mogelijke bezetting van het project.

Bij het toewijzen van een bouwnummer waarbij meerdere kandidaten interesse hebben in dezelfde woning, wordt gekeken of een kandidaat een financiële check heeft laten doen. Het laten uitvoeren en meesturen van een financiële check kan in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen. U kunt dit laten weten door een document van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker bij uw inschrijving mee te sturen. Betaalt u uit eigen middelen, dan kunt u een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ meesturen en heeft u geen financiële check nodig.

Nee, u kunt een hypotheek aanvragen nadat u de overeenkomsten hebt getekend. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wilt u uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat u de zekerheid van financiering hebt. Vooraf informatie inwinnen is raadzaam.

De makelaars van TW3 staan tot uw beschikking om een vrijblijvende waardebepaling af te geven van uw huidige woning, ook kunnen zij u helpen met het maken van een verkoopstrategie m.b.t. de verkoop van uw huidige woning. Vaes Finance staat voor u klaar om u, ook volledig vrijblijvend, een financieel advies en het Oude Werf certificaat te geven. Dit is een certificaat dat aantoont dat u uw financiële situatie al inzichtelijk heeft laten maken.

Planning

Over de datum van de start bouw wordt u te zijner tijd schriftelijk geïnformeerd. De prognose planning is eind 2024.

De oplevering van de woningen is uiteraard afhankelijk van de definitieve datum start bouw. De prognose planning, uitgaande van een start bouw eind 2024, is nu dat de woningen vanaf het 2e kwartaal 2026 opgeleverd worden.

Juridisch

Nee.

Nee.

De projectnotaris wordt later bepaald.

De Langen & van den Berg ontwikkelt en bouwt het project De Oude Werf.

Ja, er wordt gebouwd met Woningborg. Zie voor meer informatie woningborg.nl.

Parkeren

Er is een stallinggarage bij het plan. Meer informatie hierover volgt later.

Ja, onder het gebouw in de stalllinggarage.

Nee.

Laadvoorzieningen zullen optioneel aangeboden worden.

Nadere informatie hierover volgt nog.

VvE

De gebouwen krijgen een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging regelt het beheer en het onderhoud van het gebouw. Alle eigenaren van een appartement in het gebouw zijn lid van de VvE. De VvE heeft een bestuur dat de taken uitvoert.Deze wordt opgericht bij oplevering van de woningen.

De hoogte van de VvE bijdrage is nog niet bekend.

De Werftuin valt onder de VvE, dus daar zal ook een bijdrage voor gerekend worden.

Woningen

Ja.

Vloerverwarming en elektrische bijverwarming in de badkamer(s).

Dit is niet meer van toepassing. De woningen voldoen aan BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

De appartementengebouwen worden voorzien van zonnepanelen; toebedeling volgt later.

Ja. Deze specifieke wensen per koper /bouwnummer kunnen na het verkoopmoment individueel met de kopersbegeleiding besproken worden.

Dit zal voor de start verkoop bekend zijn.

Nader te bepalen.

Ja.

Woonwensen

De woningen worden standaard voorzien van een keuken.

Nee.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten). Na aankoop van een woning kunt u met de kopersbegeleiding uw persoonlijke wensen bespreken.

Nee.

Nee.

We werken in dit project samen met Intermat voor zowel keuken, tegels als sanitair.

Locatie & Inrichting

Ja, maar deze zou een semi-openbare functie kunnen krijgen.

De VvE.

Nee dit is niet toegestaan.

Ja.

De gemeente Krimpen aan den IJssel.

Ja.

Ja, deze muur wordt “groen” gemaakt door middel van het plaatsen van bomen.

De exacte invulling is momenteel nog niet bekend. Wel is bekend dat hier daghoreca komt.

Voor meer informatie kunt u kijken op dokkrimpen.nl.