Vraag & Antwoord

Algemeen

De verkoop is gestart. U kunt zich inschrijven voor één of meer woningen. In de woningzoeker op de website kunt u per bouwnummer de details van de woning en een ingekleurde plattegrond bekijken.

U kunt tot en met zondag 5 mei 24.00 uur inschrijven voor uw favoriete bouwnummer(s).

Let op: Het aanmelden voor de nieuwsbrief en/of aanmaken van een persoonlijk account is geen inschrijving. Om in aanmerking te komen voor het kopen van een woning in De Oude Werf, moet u zich opnieuw inschrijven via het officiële inschrijfformulier. 

Toewijzing zal plaatsvinden nadat de inschrijfperiode is afgelopen.

  • Is er slechts 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Bij het toewijzen van woningen waarvoor meerdere kandidaten zijn, is  de kandidaat die ter zijner tijd een financiële check heeft gedaan en deze heeft bijgevoegd in het voordeel;
  • Indien meerdere kandidaten hieraan voldoen, wordt gekeken naar de registratie als ‘early-bird’;
  • Mochten bovenstaande criteria voor meerdere kandidaten gelijk zijn, dan beslist de ontwikkelaar uiteindelijk door loting aan welke kandidaat de woning wordt toegewezen;
  • De overige kandidaten worden op de reservelijst geplaatst en door de makelaars op de hoogte gehouden.

Binnen circa 1 week na sluiting van de inschrijfperiode neemt de makelaar contact met u op of u een bouwnummer toegewezen heeft gekregen. Heeft u in eerste instantie geen woning toegewezen gekregen? Dan plaatsen we u automatisch op de reservelijst. Ook inschrijfformulieren die na de inschrijftermijn binnenkomen, zetten we op deze reservelijst. De ontwikkelaar zal de toewijzing doen op basis van de verkregen gegevens, eerste voorkeuren en een zo optimaal mogelijke bezetting van het project.

Bij het toewijzen van een bouwnummer waarbij meerdere kandidaten interesse hebben in dezelfde woning, wordt gekeken of een kandidaat een financiële check heeft laten doen. Het laten uitvoeren en meesturen van een financiële check kan in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen. U kunt dit laten weten door een document van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker bij uw inschrijving mee te sturen. Betaalt u uit eigen middelen, dan kunt u een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ meesturen en heeft u geen financiële check nodig.

Nee, u kunt een hypotheek aanvragen nadat u de overeenkomsten hebt getekend. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wilt u uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat u de zekerheid van financiering hebt. Vooraf informatie inwinnen is raadzaam.

De makelaars van TW3 staan tot uw beschikking om een vrijblijvende waardebepaling af te geven van uw huidige woning, ook kunnen zij u helpen met het maken van een verkoopstrategie m.b.t. de verkoop van uw huidige woning. Vaes Finance staat voor u klaar om u, ook volledig vrijblijvend, een financieel advies en het Oude Werf certificaat te geven. Dit is een certificaat dat aantoont dat u uw financiële situatie al inzichtelijk heeft laten maken.

Planning

Over de datum van de start bouw wordt u te zijner tijd schriftelijk geïnformeerd. De prognose planning is 1e kwartaal 2025.

De oplevering van de woningen is uiteraard afhankelijk van de definitieve datum start bouw. De prognose planning, uitgaande van een start bouw in het eerste kwartaal 2025, is nu dat de woningen vanaf het 3e kwartaal 2026 opgeleverd worden.

Per dag zullen er 2 tot 4 appartementen opgeleverd worden met een continuïteit.

Juridisch

Nee.

Nee.

De projectnotaris is: Van der Meulen, Koch & Ubachs notarissen te Waddinxveen.

De Langen & van den Berg ontwikkelt en bouwt het project De Oude Werf.

Ja, er wordt gebouwd met Woningborg. Zie voor meer informatie woningborg.nl.

Parkeren

Er is een stallinggarage bij het plan. Per bouwnummer zijn 1 of 2 privé parkeerplaatsen beschikbaar. Deze zijn bij de koopsom inbegrepen.

Ja, onder het gebouw in de stalllinggarage.

Nee.

Laadvoorzieningen zullen optioneel aangeboden worden.

In de omgeving.

VvE

De gebouwen krijgen een vereniging van eigenaren (vve). Deze vereniging regelt het beheer en het onderhoud van het gebouw. Alle eigenaren van een appartement in het gebouw zijn lid van de vve. De vve heeft een bestuur dat de taken uitvoert. Deze wordt opgericht bij oplevering van de woningen.

De exacte hoogte van de vve-bijdrage is nog niet bekend. Op de website staat een conceptbegroting.

Er zal 1 collectieve vve komen voor de stallinggarage en de Werftuin; voor de gebouwen zullen sub vve’s worden opgericht.

De Werftuin valt onder de vve, dus daar zal ook een bijdrage voor gerekend worden.

Woningen

Ja.

Vloerverwarming en elektrische bijverwarming in de badkamer(s).

Energielabel A++ en A+++

De woningen voldoen aan BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

De appartementengebouwen worden voorzien van zonnepanelen. Zie de Technische omschrijving (TO) voor de verdeling.

Ja. Deze specifieke wensen per koper /bouwnummer kunnen na het verkoopmoment individueel met de kopersbegeleiding besproken worden.

De Langen & van den Berg

Nee.

Ja.

Woonwensen

Ja, de woningen worden standaard voorzien van een keuken.

Nee.

Ja, de woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten). Na aankoop van een woning kunt u met de kopersbegeleiding uw persoonlijke wensen bespreken.

Nee.

Nee.

Nog niet bekend.

Locatie & Inrichting

Ja, maar deze zou een semi-openbare functie kunnen krijgen.

De VvE.

Nee dit is niet toegestaan.

Ja.

De gemeente Krimpen aan den IJssel.

Ja.

Ja, deze muur wordt “groen” gemaakt door middel van het plaatsen van bomen.

De exacte invulling is momenteel nog niet bekend. Wel is bekend dat hier daghoreca komt.

Voor meer informatie kunt u kijken op dokkrimpen.nl.