Vorige slide
Volgende slide

UNIEKE NIEUWE WOONOMGEVING
AAN HET WATER VAN DE IJSSEL

Wonen in een winnend ontwerp; op een unieke locatie aan het water… in de toekomst is het mogelijk. Na een voorselectie met zestien deelnemers en daarna een planaanbieding met drie deelnemers heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel, De Langen & Van den Berg tot winnaar uitgeroepen van de herontwikkeling van de werf Joh. van Duijvendijk. Het plan is mede tot stand gekomen met Zecc architecten uit Utrecht en Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten uit Delft. 
 
De voormalige scheepswerf Joh. van Duijvendijk is één van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste met een dwarshelling. De ambitie van De Langen & Van den Berg is om met het opgeleverde plan een nieuwe tijdlaag aan de historische werf toe te voegen en de belevingswaarde van de kade te vergroten, voortbouwend op het stoere karakter van de werf. Het plan bestaat uit vijf werfgebouwen, geïnspireerd op bestaand erfgoed met een opbouw in schaalgrootte. Vier herkenbare identiteiten aan de kade vormen hierbij samen het plan Oude Werf: het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis met daarbij veel aandacht voor details en natuurlijke materialen. Ook komt er een verdiepte parkeergarage, een fraaie binnentuin die publiek toegankelijk wordt en een recreatieve verbinding met het water van de IJssel. 
 
De verwachting is dat eind 2023 de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden; de oplevering staat vooralsnog gepland voor maart 2025. Binnenkort wordt de website uitgebreid met meer informatie over het aanbod van “Wonen aan de Oude Werf”.

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen om dit unieke project straks in verkoop te kunnen brengen. Daar gaat een ontwikkelperiode aan vooraf. Hier houden u graag van op de hoogte als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Ik ben

Hoe kent u De Oude Werf?

Ontwikkeling

Makelaar

Gemeente